środa, 4 lipca 2018

Cydr lubelski niefiltrowany - kuszący smak jabłka


Witam, mamy wakacje, choć przez ostatnich kilka dni pogoda temu przeczy. Zimno i ponuro, ot taki polski lipiec. Kiedyś letnie miesiące męczyły nas upałami dziś deszczem i chmurami. Pozostaje mieć nadzieję, że będziemy jeszcze mogli nacieszyć się ciepłymi promieniami słońca. A kiedy już pojawią się upalne dni, to nie może zabraknąć orzeźwiających napoi. Dziś chcę Wam przedstawić trunek, który skutecznie ugasi pragnienie. Pomaga zrelaksować się po pracy. Świetnie sprawdzi się też podczas spotkania z przyjaciółmi. Mowa o Cydrze lubelskim niefiltrowanym, niskoprocentowym napoju, który miałam okazję testować dzięki platformie trnd. Zapraszam na wpis.

Cydr lubelski niefiltrowany

Cydr lubelski niefiltrowany to niskoprocentowy alkohol. Powstaje ze świeżo tłoczonego soku jabłkowego połączonego z aromatycznym miąższem. Mieszanina zostaje poddana naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. W ten sposób zachowane zostają najcenniejsze składniki owoców. Po zakończonej fermentacji i leżakowaniu cydr nie jest filtrowany. Naturalnie mętny trafia prosto do butelek.

Cydr lubelski niefiltrowany

Cydr lubelski niefiltrowany

Cydr jest napojem lekkim i orzeźwiającym. Świetnie gasi pragnienie. Schłodzony lub z dodatkiem kostek lodu smakuje wyśmienicie. Można łączyć go z różnymi przyprawami, ba nawet tworzyć z jego udziałem różne potrawy np. naleśniki. Ja lubię go bez dodatków. Zimny prosto z lodówki jest najlepszy.

Cydr lubelski niefiltrowany

Zaletą tego trunku jest jego wyważony smak. Nie jest przesłodzony. Nie czuć w nim też sztuczności. Ma naturalny, delikatny aromat jabłek, co mi się w nim bardzo podoba. Mimo iż jest dosyć mocno nagazowany i na początku smakuje jak zwykły szampan, to po kilku łykach jabłkowy bukiet się rozwija. W przeciwieństwie do szampana cydr nie pozostawia goryczy ani innego nieprzyjemnego posmaku w ustach.

Cydr lubelski niefiltrowany

Można pić go solo, ot tak dla orzeźwienia. Pasuje również do posiłków. Sprawdzi się przy grillu lub ognisku. Napój przypadł do gustu moim testerom. Wszyscy ocenili niefiltrowany cydr pozytywnie. Zgodnie też stwierdzili, że jest to trunek idealny  na upalne dni.

Cydr lubelski niefiltrowany

Cydr lubelski niefiltrowany przypadł mi i moim znajomym do gustu. Lubię słodkie, ale nie przesłodzone napoje alkoholowe. Taki właśnie jest ten trunek. Owocowy, orzeźwiający, musujący i kuszący. Nie zawiera sztucznych barwników, aromatów i glutenu. Dla mnie z powodzeniem zastępuje piwo smakowe. Cóż więcej dodać, po prostu, zachęcam do spróbowania. 

Cena rekomendowana: 5,99 zł /400 ml

Alk.4,5% obj.




#cydrlubelski #niefiltrujemy #trnd

3 komentarze:

  1. Tej wersji cydru jeszcze nie piłam, ale na pewno wypróbuje, bo właśnie ten lubelski jest najlepszy, a chyba próbowałam już wszystkich :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie piłam ale napewno dobrze smakuje! ❤ Gdy będę mogła się napić napewno kupię! Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakuje mi ale strasznie cierpię po nim :P

    OdpowiedzUsuń

Komentując, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych, które są wykorzystywane między innymi do analizy statystyk poprzez Google Analytics.
Blog nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies tzw. ciasteczkach.